UPAH BINA WEB SHOPPING/BLOG/COMPANY MURAH

Home »  Servis »  UPAH BINA WEB SHOPPING/BLOG/COMPANY MURAH

UPAH BINA WEB SHOPPING/BLOG/COMPANY MURAH

UPAH BINA WEB SHOPPING/BLOG/COMPANY MURAH

–sejak beberapa tahun ini,trend berbisnes atau kata lainnya berniaga secara online semakin menjadi-jadi tidak kira jual apa sekali pun dan menggunakan platform apa sekali pun website/blog perniagaan mereka memang agak membarensangkan apatah lagi jika sesebuah website/blog bisnes itu di bina menggunakan website shopping cart yang sememangnya hanya dikhaskan untuk penjualan prodak-prodak kerana ia mempunyai function atau fungsi automatik cart.

**Saya bukan sahaja membina web shopping cart,tapi saya juga sedia menerima tempahan untuk web company,web blog dan custome web.

Responsive-Web-Design

 

Sebenarnya nak bina web shopping atau web biasa mahupun web blog amat mudah bagi mereka yang sudah mempunyai ilmu web developer tapi bagi mereka yang langsung tidak tahu pasti pening memikirkan bagaimana dan macamana nak bina web bukan?

Nak buat web juga sebenarnya ada banyak platform seperti wordpress,blogspot,opencart,joomla dan banyak lagi tapi untuk servis yang kami bagi,kami akan bina web anda menggunakan platform yang amat mudah aiaitu opencart mahupun wordpress.

Sebelum anda mengetahui antara fungsi dan ciri website yang akan anda dapat bila melanggan/mengupah kami,lihat dulu antara contoh web yang sudah kami bina di bawah ini.

Antara website-website shopping cart/web company/web blog/web rasmi yang telah saya bina :

(YANG TERBARU)

akuborong.com
sutrashope.com
akuniaga.com (sedang buat)
saffis.com
kertascafe.com
nsbeautystore.com.my
sedona.com.my (sedang buat)
myinfomasi.com
myinfo4u.net
cassialeaf.com
akademialumniupsi.com
ludani.com.my
globalscope.com
bbgardgt.com
mznsons.com
resepikurus.com
cahayadinda.com
kontraktorkini.com
classykidskingdom.com
peroduacardealer.com
kontraktorkini.com
sbpisb.edu.my
mallfreedom.com (sedang buat)
jelitaku.com (sedang buat)
mrkbeyond.com (sedang buat)

(ANTARA YANG SUDAH TIDAK BEROPERASI)

sempoymail
my-eshop.biz
kazmishoppe.com
perfumerlovers.net
kedaiborongmurah.com
beautyhawa.com
soulduoplasa.com
bukuhitam.com
akubusiness78.com
maskay.my
ratupari.com
Begdeutermurah.com
authenticstylish.com
eishalvalet.com.my
bundleshope.com
nonitafabric.com
sabioindustries.com
imbeauty.biz
collects4u.my
darwishrichdesign.com
syiraperfume.com
marziminikaripap.com

Dan banyak lagi….

CIRI CIRI WEBSITE DAN FUNGSI:

User Friendly – Mudah dikendalikan
Documentation / User manual
Unlimited Kategori
Unlimited Produk
Unlimited Jenama

Pelbagai template yang boleh anda tukar pada bila-bila masa.(yang sudah modyfied agak payah nak tukar) (Theme/template berbayar dalam anggaran usd20-30)

Multi-Bahasa
Pelbagai tukaran matawang
Review produk
Rating produk
Produk download (E-book, software)
Resize gambar secara automatik
Multiple Tax Rates
Produk berkaitan
Unlimited halaman tambahan
Pengiraan berat penghantaran
Sistem kupon diskaun – Discount Coupon System
Search Engine Optimization (SEO) friendly
Module System – Pelbagai modul boleh anda tambah
Backup & Restore Tools
Mencetak invois – Printable Invoices
laporan jualan – Sales Reports
Facebook login
Facebook comment
RESPONSIVE iaitu mobile friendly

Bahasa.
Pengunjung boleh memilih bahasa. Untuk pemasangan yang asas, hanya bahasa English defult,nak pasang bahasa melayu perlu sedikit caj akan dikenakan dalam rm40.00.
English (Default)
BAHASA MALAYSIA (Berbayar)

Kaedah Pembayaran.
Berikut adalah setting asal untuk website anda.
Manual Bank Transfer (Maybank, CIMB, RHB dan semua bank diseluruh dunia)
PayPal
Cheque / Money Order
Cash On Delivery
Collect in store

Kaedah pembayaran automatik berbayar seperti:

Senangpay dan billplz (kaedah automatik tidak termasuk upah,jadi anda perlu daftar sendiri kaedah ini kemudian saya tolong pasangkan di web anda)

Kaedah Pengiraan Kos Penghantaran.
Kos penghantaran akan dikira secara automatik semasa pelanggan check out. Kaedah
penghantaran dan kos boleh anda ubah di laman admin
POS MALAYSIA
Citylink
Flat rate
Free shipping
Per item
Parcelforce 48
Pickup From Store
Royal Mail
UPS
United States Postal Service
Weight Based Shipping

Module/addon plugin
beberapa modul asas terdapat di laman admin dan anda hanya pilih samaada anda
mahukan di laman shopping cart anda atau tidak. Berikut adalah modul asas di laman
web anda.
Bestsellers
Cart
Category
Featured
Latest
Specials
Facebook Like Box
Best Sellers
Manufactures
Information
Google Analytics
Google Talk
Yahoo Mesengger
(ada banyak lagi module/addon plugin yang boleh anda letak) (ini untuk web shopping di platform opencart sahaja) untuk di platform wordpress plugin pasti lebih banyak berbayar dan yang free.

SEO Friendly Optimised / Carian di laman enjin carian
Bagi memastikan website anda berjaya, ranking di enjin carian seperti google dan
yahoo adalah penting. Website anda akan dilengkapi semua tag-tag yang diperlukan
enjin carian. Jadi, website anda akan disenaraikan di enjin carian. tag-tag seperti title,
description dan content adalah berbeza untuk setiap produk.

Sales Report / Laporan Jualan.
Laporan jualana juga adalah penting bagi anda untuk menganalisis kejayaan website
anda.Terdapat 3 jenis laporan jualan

Sales Report / laporan Jualan
Penyata yang menunjukkan jumlah jualan mengikut hari, minggu dan bulan
Products Viewed / Produk Paling Popular
Melihat produk mana yang banyak di lihat oleh pengunjung membolehkan anda
menumpukan lebih kepada produk tersebut dan produk yang hampir sama atau yang
berkaitan.

Products Purchased / Produk Yang Terjual
Lihat jumlah jualan setiap produk

B2B / Business To Business
Website anda juga boleh anda setkan dan dibezakan harga mengikut pelanggan biasa
atau agen, pemborong dan sebagainya. Berikut setting yang boleh anda lakukan

Customer Groups
Anda boleh setkan kumpulan pelanggan anda untuk harga yang berbeza. Contohnya
harga untuk ahli berlainan dengan harga untuk bukan ahli. Juga seperti pemborong
atau agen atau stokis akan mendapat harga yang lebih rendah

Logged In Display Prices
Anda boleh setkan untuk memaparkan harga hanya kepada pelanggan atau kumpulan
yang login ke laman web anda. Misalnya pengunjung biasa tidak boleh melihat harga,
tetapi stokis atau agen anda boleh melihat harga apabila login

Quantity Discount
Anda juga boleh setkan jumlah diskaun mengikut kuantiti yang di beli. Jumlah diskaun
boleh berbeza-beza mengikut kumpulan pelanggan anda. Misalnya diskaun kuantiti
untuk pemborong anda berbeza dengan diskaun kuantiti oleh stokis anda

Guest Checkout
pelanggan sebolehnya tidak mahu mendaftar di laman web anda hanya untuk membeli
1 produk. Jadi, anda boleh set kan supaya pelanggan tidak diwajibkan mendaftar
untuk membuat belian..

Login Guna Facebook
Pelanggan boleh juga register dan login menggunakan akaun facebook mereka sendiri untuk untuk sentiasa connect atau untuk membuat pembelian jika tidak mahu mendaftar menggunakan pendaftaran defult website tersebut atau jika fungsi Guest Checkout di disablekan maka pembeli hanya menggunakan akaun facebook mereka untuk login dan checkout/buat pembelian.

Facebook Comment
Pasti pembeli akan ingin bertanya bila ada sesetengah prodak yang kurang jelas atau sekadar ingin bertanya.oleh itu facebook comment adalah antara yang senang diguna.dimana mereka hanya login menggunakan akaun facebook sendiri untuk melontarkan sebarang komen.menarik bukan?.. ?

Itu adalah ciri-ciri website shopping cart yang akan saya bina untuk anda nanti.amcam?.menarik tak?.memang menarik dan use friendly atau bahasa melayunya website yang mesrah pengguna. :).

Ok.pasti anda semua nak tahu atau tertanya-tanya kan menganai harga/kos upah untuk membina website shoping cat ini??.. ya..sudah tentu anda nak tahu..sebenarnya harga atau upah untuk membina website shopping cart ini memang agak mahal jika anda cari mana-mana sumber atau programer atau developer untuk bina website anda,pasti mereka akan meminta upah sekurang-kurangnya rm500 dan sehingga lah berpuluh ribu ringgit!!.. memang tidak berbaloi..

Oleh itu,dengan kami,anda hanya perlu contact atau PM (private messag) admin melalui facebook atau terus whatsapp di no 016-617-9686 / 0111-574-8734 dan beritahu berapa bajet anda dan kita dealkan sama-sama sampai jadi.tapi anda kena ingat juga,jangan lah samapai murah sangat sebab nak bina,nak setting,nak ajar untuk website shopping cart ni bukannya senang dan masa yang terbuang agak banyak juga sebab nak bayar bill2 elektrik,internet semua lagi..jadi,kena agak-agak lah juga bila memberi bajet ye.. :)..

Sekian dan terima kasih…

**Saya bukan sahaja membina web shopping cart,tapi saya juga sedia menerima tempahan untuk web company,web blog dan custome web.

Incoming search terms:

Facebooktwittergoogle_plus

8 Comments so far:

  1. IPL 2016 says:

    Hiya! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in trading links or maybe guest
    writing a blog article or vice-versa? My site
    covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from
    each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

  2. yushabahni says:

    Terima kasih.web sudah berjaya disiapkan..

  3. nsbeauty says:

    Terbaik!… rekomen untuk pemula bisnes online

  4. globalscope says:

    Paling cepat bina web dan murah dan mesrah support.tq jfs

  5. VINCENT SING says:

    i need a website that sell insurance…u have any sample website that done? what is the package price?

    • admin says:

      Hi,i still dont have any sample site like that.but if you can provide me any example,i will try to help you.. :).. the package is only rm360 including one year free hosting and domain for .com,.net and .org.

  6. Abd Rahman says:

    Pleasesend your office tel no.

    • admin says:

      Hi,saya pembina website freelance alone dan tidak perlukan nombor telepon office.jika anda mempunyai apa-apa pertanyaan,sila contact saya di bahagian contact us atau terus whatsapp di 016619686.terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *